Rust - Roest

Here you can ask and tell tings related to this website. ------------------- Hier kun je dingen vragen en vertellen die met deze website te maken hebben.
Rust - Roest
Start a New Topic 
Author
Comment
View Entire Thread
Re: Re: Hot bulb stationary engines

Een gloeikop motor is een vroege diesel motor.
Je verhit de kop en de diesel wordt in de kop naar de gloeikop of plaat toe geinjecteerd en zal door de hitte ontsteken.
Vroeger kon men eigenlijk niet de compressie in de verbrandings kamer krijgen die hoog genoeg was en ook niet de hoge druk van de injectors die nodig zijn om een dieselmotor te starten en aan de gang te houden. Ze werkten dus met een voorverwarmde kop of plaat en sommige motoren moesten ook constant een vuur op de gloeikop of gloeiplaat hebben als ze niet hard werkten.
Andere motoren hielden zich warm als ze flink moesten werken dus die hadden die constante vlam niet nodig.
Men noemt hem ook wel middeldrukmotor of half diesel, de compressie ligt tussen een benzine motor en een diesel motor. Vaak zijn het tweetakt motoren,
is dit duidelijk genoeg?
Vriendelijke groeten van Jeanne

Re: Re: Hot bulb stationary engines

Thank you for the reply. Things have moved on, the engine I have is a Japy Frere 0.5 hp? Alcohol run hot tube engine 10E about 1905?. It appears in remarkable condition. Nothing is seized (other than inlet valve, which I freed up). Any experts there with detailed knowledge please contact me, as I will be in need of some help to get it running.

Thanks peter.